Öğrencilerimiz ile

Öğrencilerimiz ile "İz Bırakan" Şiir, Kıt'a ve Beyit Okumaları, Ezberi ve Yorumlaması Yapıldı

Öğrencilerde milli, manevi değerlerinin gelişimine katkı sunmak, şiir ve edebiyat alanında yazılan önemli şairleri tanımalarını sağlamak, edebiyat alanında iz bırakan şiir, kıt'a ve beyitleri okumaları, ezberleri ve yorumlarını sağlamak amacıyla etkinlikler gerçekleştirilmek üzere öğrenciler toplanmıştır.

 Bu faaliyet içerisinde milletimiz için manevi değeri olan aynı zamanda milli marşımızın yazarı olan Mehmet Akif ERSOY'un hayatı, edebi kişiliği ve eserleri incelenmiştir. 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü sebebiyle bu ayda Mehmet Akif'in öğrenciler tarafından tanınması sağlanmıştır. Ersoy'a ait olan "Cenk Marşı" şiiri 8/A sınıfı öğrencilerimizden Havvanur SOYDAM tarafından ezberlenerek yorumlanmıştır.

 

Bu faaliyet kapsamında ülkemiz için önemli eserler ortaya koymuş olan "Milli şair" unvanı ile de bilinen Mehmet Emin YURDAKUL tanıtılmıştır. Kendisi Türk Millî Edebiyat akımının öncü şairleri arasında yer almıştır. Yurdakul'un hayatı ve eserleri öğrencilere aktarılmıştır. 7/A sınıfı öğrencilerinden Özcan KOTAN tarafından "Cenge Giderken" şiiri seslendirilmiştir.

Milli şairlerimizden önemi oldukça bilinen bir diğer şair Arif Nihat ASYA'dır. Asya, Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin önemli temsilcilerindendir. Sade bir üslupla millî değerleri ve dini heyecanları işleyen şiirler yazmıştır. "Bayrak şairi" olarak bilinen Arif Nihat'ın edebi kişiliği video izletilerek öğrencilere aktarılmıştır. "Bayrak" şiiri 6/A sınıfı öğrencilerinden Eren KOTAN tarafından yorumlanmıştır.

Böylece milletimiz için önem arz eden şairlerden bazıları detaylarıyla anlatılmıştır.

06.04.2022 548

06-04-202206-04-202206-04-202206-04-202206-04-202206-04-2022