"Çocuk ve Genç Psikolojisi, Ergenlik Dönemi ve Sorunları, Ergenlerle Etkili İletişim" Konulu Sunum Gerçekleştirildi

Eğitimin merkezinde olan çocuklarımız ve ergenlik dönemindeki gençlerimizin psikolojilerini, hayatlarında karşılaşabilecekleri sorunlarını ve bunların çözümlerini, nihayetinde bunların çözümünde ve öğrencinin gelişiminde kurulan iletişimi ele alan sunumumuz Müdür Yardımcımız Samet ÇETİN tarafından gerçekleştirilmiştir. Gelişim dönemleri içerisinde çocukluk ve ergenlik serüveni ele alınmış ve gelişim süreçleri işlenmiştir. Bu gelişim süreçlerini, psikolojik değişimleri ve gelişimlerin tanıtılması akabinde ergenlik çağının çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal yapısına  olan etkileri açıklanmıştır. Özellikle ergenlik dönemindeki duyguların genel özellikleri vurgulanarak bunları nasıl ifade ettikleri, ifade ederken ne gibi yanlışların yapılabildiğine değinilmiştir. Bu gibi durumların önemi ele alındıktan sonra ergenlik çağındaki öğrencilerimizle iletişim esnasında tercih edilebilecek metodlar sıralanmış, bu metodlar uygulanırken gerçekleşen iletişimin yapıları belirtilmiştir.

Sunumu yapan değerli hocamıza teşekkürlerimizi sunarız.

02.06.2022 333

02-06-202202-06-202202-06-202202-06-2022